Subscribe:

Ads 468x60px

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΓΑΣΤΟΥΡΙΟΥ ΄΄ΟΜΟΝΟΙΑ΄΄


alt Η Φιλαρμονική Γαστουρίου "ΟΜΟΝΟΙΑ" είναι ένα ανεξάρτητο μουσικό σωματείο που εδρεύει στο Δημοτικό Διαμέρισμα Γαστουρίου του Δήμου Αχιλλείων, πεντακόσια περίπου μέτρα από το παγκοσμίου φήμης ομώνυμο ανάκτορο. Στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτήριο ,δωρεά Μ. Ποφάντη από το 1906. Ιδρύθηκε το έτος 1898 και λειτουργεί χωρίς διακοπή μέχρι σήμερα . Είναι η τρίτη σε σειρά αρχαιότητας από τις Φιλαρμονικές της Κέρκυρας και η πρώτη σε σειρά από της...
Φιλαρμονικές της Κερκυραϊκής και της Ελληνικής υπαίθρου.
 Σκοπός της ιδρύσεως της η διάδοση της μουσικής και δραματικής τέχνης σε όλους τους κατοίκους του Γαστουρίου και των γύρω περιοχών.
Στα 106 συνεχούς και αδιάκοπης παρουσίας της στο μουσικό στερέωμα κοσμεί το νησί της Κέρκυρας. Με τις εμφανίσεις της εκπροσωπεί επάξια την Κέρκυρα αποσπώντας βραβεία και διακρίσεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδος και του εξωτερικού ( 20/ 2 /1960 αποσπά το Α΄ βραβείο στο 7ο Καρναβάλι του Κλαμπ Μεντιτερανέ, 22/5/1960 παίρνει το Α΄ βραβείο στα Κερκυραϊκά Ανθεστήρια, τον Μάιο του 1995 με την ευγενική συμμετοχή της Κλειούς Δενάρδου λαμβάνει μέρος στο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών της Νέας Φιλαδέλφειας και βραβεύεται για την ερμηνεία και την εμφάνισή της, το έτος 1996 συμπράττει με τον βαρύτονο Παντελή Κοντό και αποσπά τα καλύτερα σχόλια και τους επαίνους του φιλόμουσου κοινού, το Σεπτέμβρη του 1998 με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από το θάνατο της Αυτοκράτειρας Ελισάβετ της Αυστρίας το μουσικό τμήμα μεταβαίνει στο Μπαντ Ισχλ της Αυστρίας και λαμβάνει μέρος στις εκεί εορταστικές εκδηλώσεις ). Πρόσφερε και προσφέρει μουσική κατάρτιση στα περισσότερα παιδιά του Γαστουριού και των γύρω περιοχών, πολλά από τα οποία διακρίθηκαν και διακρίνονται σε όλα τα μουσικά σώματα των Ενόπλων Δυνάμεών μας και στον ευρύτερο ιδιωτικό μουσικό τομέα.history2.jpg
Το κυρίως Μουσικό Σώμα αποτελείται από 90 περίπου μουσικούς. Διαθέτει τμήμα θεωρητικών μαθημάτων μουσικής, όπου φοιτούν 40 μαθητές.  Επίσης διαθέτει ορχήστρα ελαφράς μουσικής και Κουιντέτο που με τις εμφανίσεις των συμπληρώνουν το όλο έργο του μουσικού Σώματος.
  
Σήμερα με Πρόεδρο του επταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου της τον Ιωάννη Τσίπη και Αρχιμουσικό της τον Σπύρο Ράλλη συνεχίζει την πορεία της μέσα στο χρόνο, σεβόμενη την Κερκυραϊκή παράδοση και τον σκοπό ιδρύσεώς της.

Επιμέλεια κειμένου.
Του καθηγητή Ελληνικής Φιλολογίας
 Σπύρου Παχή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου